Kiraz’da Taşeron İşçilerin Mülakat Sınavı Başladı

İZMİR’in Kiraz Belediyesi’nde çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili sınavlar başladı. Sözlü ve uygulamalı olarak gerçekleşecek sınavlar, 20 Mart 2018 tarihine kadar sürecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan 1 Ocak 2018 tarihli tebliğ ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki taşeronların kadroya alınması konusundaki çalışmalar sürüyor. Kiraz Belediyesi de bu kapsamda, taşeron işçilerin kadroya geçmesi yönündeki sınavlarına başladı. Yazı İşleri Müdür Vekili Güneş Günce Gülmez başkanlığında oluşan komisyon, Belediye Kültür Merkezi toplantı salonunda sınavları gerçekleştiriyor. Başvuruları incelenen ve kriterleri değerlendirilen taşeron çalışanlar, sözlü ve uygulamalı sınava tabi tutuluyor. Sonuçlara göre taşeron çalışanlar, 2 Nisan 2018 itibariyle işçi kadrosuna geçecek.