Kiraz Belediyesi Öğrencileri 2. Kez Anıtkabir’e Götürdü

Kiraz Belediyesi, 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliği kapsamında 10 öğrenciyi Anıtkabir ziyaretine gönderdi. İki öğretmen ve üç belediye görevlisinin eşliğinde Anıtkabir’e giden 10 öğrenci, Kiraz Belediye Başkanı Saliha ÖZÇINAR ŞENGÜL’e kendilerine sunduğu bu güzel imkân için teşekkür etti. ŞENGÜL“2.düzenlemiş olduğumuz bu etkinliğin her yıl tekrarlayarak gelenekselleştireceğiz. Çocuklarımız her yıl 10 Kasım’da Ata’nın huzurunda olacak.” dedi.

Kiraz Belediyesi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 77. yılında, Kiraz Anadolu Lisesi,Sağlık Meslek Lisesi,İmam Hatip Lisesi ve Kiraz Çok Programlı Liselerinden oluşan öğrencilerini Anıtkabir’e yolladı. Öğrencilerimiz Ata’ya bağlılıklarını Ulu Önder’in mozolesine rengârenk çiçekler bırakarak gösterdiler. TBMM ve Eski TBMM ziyaretini de gerçekleştiren öğrenciler, öğleden sonra kalan zamanlarında da bir rehber eşliğinde Ankara’yı gezdi. Hayatlarında ilk defa Ankara ve Anıtkabir’i gören çocuklar Kiraz Belediye Başkanı Saliha ÖZÇINAR ŞENGÜL’e kendilerine sunduğu bu güzel imkân için tekrar teşekkür etti.

10 Kasım’da Anıtkabir ziyareti için karma 10 lise öğrencisi olarak belirlediklerini söyleyen Başkan ŞENGÜL, “Gönül isterdi ki bütün çocuklarımızı Anıtkabir’e gönderebilelim. Belediye olarak Fen İşleri,Emlak ve İmar gibi asli görevlerimizin yanı sıra, Cumhuriyet’imizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın kültürel gelişimleri de bizim asli görevlerimiz arasındadır ” dedi.